kıyıköy'de aşk, kin, nefret ve macera

Kıyıköy'de süpersonik bir sandal gezisinin ardından (belki de evvelinde, şimdik tam hatırlıyamadım) süpersonik bir kumsal pineklemesi esnasında, civarın yerleşik sokak köpeklerinden bir grup yanımıza geldi. Ve işte o andan itibaren aşk, seks, kin ve intikam dolu dakikalar başladı.
Dört köpekten oluşuyor gibi gözüken bu grup aslında üç genç arkadaştan oluşan bir grup ve bir de yaşlı dışlanmış köpekten müteşekkil.



Gri kırçıllı köpek iriliğinden ve duruşundan belli ki eski zamanın baskın bir köpeği imiş. Ama artık vakti geçmiş. Grubun asıl baskın ve iri köpeği ise bej köpek. Bej ve iri köpek hem gençleri idare ediyor, hem genç hatun ile sevişiyor ve hem de sevişilecek manitadan gözünü alamayan yaşlı Kırçıl'a diş göstererek fazla yaklaşmasını engelliyor.



İktidarı elde tutmak kolay değil. Liderin, rakibi kovalamak ve sosyal pozisyonu korumak uğruna manitadan arada bir biraz uzaklaşması icab edebilir. Ve işte o zaman dış düşmanın yerini iç düşmanın alması işten bile değil. Netekim İri köpek Kırçıl'la tartışırken, baskın olmasa da gayet sempatik olan genç Karaoğlan, İri'nin yokluğunu fırsat bilip manitaya yumuluveriyor.



İri mevzuya uyandığı anda sırf pozisyon uğruna dalaştığı Kırçıl'ı saniyesinde bırakıp direktoman somut meseleye, yani Manita'yı götüren Karaoğlan'a dalıyor.



İri, Karaoğlan'ı havada karada parça pinçik edebilecek kapasitede, netekim oğlancağızı saniyede altına alıveriyor. Ama parçalamadan hemen bırakıyor. Neden? Çünkü Manita evvela İri'ye veriyor amma aynı zamanda Karaoğlan'ın da hastası. Karaoğlan için İri'yle dalaşıyor. İri de manitayı kaybetmemek uğruna Karaoğlan'la Manita'nın ilişkisini onaylıyor. Yeter ki gözümün önünde takılmayın diyor.



Şimdi şu durumda grubu yöneten baskın birey hangisi?.. İri mi?..
Hayır, grubu, İri'yi de gayet güzel idare eden Manita yönetiyor tabi ki...


İri, Karaoğlan ve Manita güle oynaya dengeli ve seviyeli bir üçlü ilişki yaşarlarken yaşlı kurt Kırçıl napıyor? Dıral Dede'nin düdüğü gibi ortalıkta kalakalıyor malesef...

2 comments:

Felagund said...

Sana yaraşır bir hikaye ve fotoğraflar... :)
Blog da harika...

anonim bey said...

abi zorunlu staj yapıyorum, arada vakit geçsin diye senin bloga bakıyorum; bi anda pöykürerek gülünce bütün dikkatleri üzerime çektim. özellikle bej köpek griyi kovmaya gittiğinde, arka fonda yaşananlar... gözümden yaş geldi yaa, lâkin gülmekten.